Sankt Peterburg i Veliki Novgorod ✈️ 27.06. – 02.07.

Sankt Peterburg, Rusija

Već od

1598.00 KM
6 dana / 5 noći

Osnovne informacije

Sankt Peterburg i Veliki Novgorod

27.06. – 02.07.2024.

6 dana / 5 noći

Avionom iz Sarajeva

 

CIJENA ARANŽMANA po osobi:  799 EUR
Cijena za djecu 2-12 godina sa jednim odraslim  710 EUR

Doplata za jednokrevetnu sobu 140 EUR

Smještaj treće osobe na dopunskom ležaju, na upit.

Rezervacija 30 EUR po SOBI

CIJENA UKLJUČUJE / CIJENA NE UKLJUČUJE

 • Avionski prevoz letovima Turkish Airlines;
 • Troškove avio-taksi (cca 300 EUR, podložno je promeni);
 • Smeštaj u hotelu Cosmos Pulkovskaya 4*, u dvokrevetnim sobama sa doručkom;
 • Transfere prema programu;
 • Turistički program: panoramsko razgledanje grada;
 • Usluge pratioca grupe i stručnih lokalnih vodiča;
 • Troškove organizacije aranžmana.
 • Fakultativni program;
 • Rezervacija 30 EUR po SOBI;
 • Individualne troškove.

Itinerer

Sastanak grupe dva sata pre poletanja na Sarajevskom aerodromu. Let avio kompanije Turkish Airlines za Istanbul u 14:30 časova (let TK1024). Sletanje u 17:30. Nastavak putovanja za Sank Peterburg u 20:25 (let TK403), dolazak u 00:05 časova. Transfer do hotela. Noćenje.
Doručak. Panoramsko razgledanje grada autobusom: Nevski prospekt, Kazanjski sabor, Dvorski trg, Admiralitet, Vasiljevsko ostrvo, Ermitaž, Isakijevska saborna crkva, Bronzani konjanik … (bez ulaska u objekte). U nastavku, posle pauze fakultativna poseta Petropavlovskoj tvrđavi, istorijskom jezgru grada, unutar čijih zidina se nalaze Petropavlovska saborna crkva u kojoj su sahranjeni svi ruski imperatori (počev od Petra I), Istorijski muzej Sankt Peterburga, kao i čuvene tamnice. Slobodno vreme. Noćenje.
Doručak. Fakultativni program: Ermitaž, obilazak jednog od najvećih muzeja na svetu, u zdanju Zimskog dvorca, sa preko 3 miliona eksponata. Njegova neprocenjiva zbirka izložena je u 6 zgrada raspoređenih na Dvorskom trgu i duž reke Neve. Glavna zgrada je Zimski dvorac koji je nekada bio rezidencija ruskih careva, a u njegovoj bogatoj zbirci izdvajaju se remek dela Leonarda Da Vinčija, Ticijana, Rembranta, Mikelanđela i drugih. Muzej je poznat i po arheološkoj zbirci, zbirci skulptura, zbirci srednjevekovne evropske umetnosti, ali i po svom baroknom izgledu i arhitekturi. Vožnja kanalima i Nevom, specifičnim niskim brodovima prilagođenim za prolazak kroz kanale i ispod niskih mostova, zbog kojih je ovaj grad dobio i naziv “Severna Venecija”. Pogled na znamenitosti grada i njegovu arhitekturu sa legendarne reke Neve i nekih od mnoštva kanala, ostavlja jedinstven utisak i sećanje. Slobodno vreme. Noćenje.
Doručak. Fakultativni program: Peterhof - Ruski Versaj, letnju carsku rezidenciju Petra Velikog, nastalu u XVIII veku po nalogu samog cara prema uzoru na Versaj. Obilazak obuhvata šetnju kroz veličanstven park, razgledanje čuvenih fontana sa 250 pozlaćenih skulptura i izlazak na obalu Finskog zaliva sa kojeg se pruža veličanstven pogled na zaliv, Kronštat i Sankt Peterburg. Puškin-Carsko Selo, letnja rezidencija Ekaterine Velike, prekrasan dvorac i park površine 107 hektara. Enterijer dvorca fascinira sjajem umetničkih predmeta od poludragog kamena, zlata, portretima dinastije Romanovih. Povodom 300-godišnjice osnivanja Sankt Peterburga završena je obnova čuvene Ćilibarske dvorane, koja je Ekatarininom dvorcu vratila stari sjaj. Slobodno vreme. Noćenje.
Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili fakultativni celodnevni izlet u Veliki Novgorod, prvu prestonicu Rusije, gde je 862. godine bila osnovana prvobitna ruska država. Istorijski spomenici Novgoroda se nalaze na Uneskovoj listi svetske baštine. Obilazak obuhvata razgledanje kompleksa Novgorodskog Kremlja (Sofijski sabor iz 11.v., starinska zvona 16-7.v, bronzana Magdeburška vrata 12.v, Vladićanski dvor). U nastavku - spomenik 1000 godišnjice Rusije, Jaroslavljevo dvorišće Sveto-Jurijev manastir iz 11.v., Georgijevski sabor 12.v., etno selo Vitoslavlici - muzej drvene arhitekture na otvorenom. Povratak u Sankt Peterburg. Noćenje.
Doručak. Slobodno vreme. Transfer do aerodroma. Let avio kompanije Turkish Airlines za Istanbul u 12:50 časova (let TK402). Sletanje u 16:50. Nastavak putovanja za Sarajevo u 19:00 (let TK1025), dolazak u 19:55 časova. Kraj usluge.

NAPOMENA:

Minimum za realizaciju putovanja je 15 putnika

Fakultativni program:

 • Petropavlovska tvrđava                    35 EUR
 • Ermitaž                                             50 EUR
 • Vožnja kanalima i Nevom   40 EUR
 • Peterhof, park sa fontanama            55 EUR
 • Puškin (Carsko selo)                      60 EUR *
 • Izlet u Veliki Novgorod                      90 EUR

U sve cene uračunato je: vodič, autobus, ulaznice, slušalice.

Minimum za realizaciju izleta je 10 prijavljenih.

*)  Prijavljivanje i plaćanje izleta u Puškin (Carsko selo) obavezno je prilikom uplate aranžmana, na licu mesta nije moguće.

Za broj prijavljenih putnika ispod 15, program će se realizovati javnim prevozom, metroom (ne odnosi se na izlete van grada). 

Opis hotela: 

Hotel Cosmos Pulkovskaya 4*

Nalazi se na Moskovskom prospektu, ima odličnu vezu sa centrom. Metro stanica je u blizini.

U sadržaju hotela su restorani: pivni, sa sopstvenom mini pivarom poznate marke Paulaner i živom muzikom svake večeri, japanski restoran sa velikim izborom specijaliteta. Opremljeni fitness centar, sa bazenom, saunama i masažnim tretmanima.

Slične ture